Senieji lietuvių liaudies muzikos instrumentai

  • T. Kosciuškos g. 3, Vilnius
  • Trukmė 1 val.
  • Grupės dydis iki 25 asm.
  • 1-4 klasė
  • Edukacinis užsiėmimas
  • Kultūros pasas
  • 3 Eur

Edukacijoje leisimės į praeities tyrinėjimo kelionę. Joje – galimybė aplankyti Lietuvos nacionalinio muziejaus Etnografijos saugyklą, kurioje saugomi prieš šimtmetį ir seniau Lietuvos kaime gyvenusių žmonių sukurti ir naudoti daiktai. Joje ne tik susipažinsime su puikių meistrų atkurtais senaisiais muzikos instrumentais, bet ir išbandysime juos!
Per pažintį su tradiciniais muzikos instrumentais – kanklėmis, birbyne, dūdmaišiu, būgnu, kleketu, dambreliu, terkšle bei daugeliu kitų – sužinosime, kokia buvo anuometinio žmogaus kasdienybė: kuo jis užsiėmė, kaip bendravo su kaimynais, kaip leido laisvalaikį; išgirsime, kokios anuomet buvo vaiko pareigos, lavinimosi galimybės, kaip jis linksminosi. Baigdami kelionę kartu sugrosime senaisiais instrumentais ir sudainuosime smagią lietuvių liaudies dainą.
Užsiėmime ugdomos kompetencijos:
Pažinimo kompetencija: nagrinėdami situacijas, kuriose buvo gaminami ir naudojami senieji muzikos instrumentai, edukacijos dalyviai susidarys ganėtinai išsamų vaizdą apie gyvenimą Lietuvos kaime prieš šimtą ir daugiau metų; tuo pačiu ugdysis norą visur ir visada pasitelkti tyrinėjimą kaip pagrindinę mokymosi strategiją.
Kultūrinė kompetencija: per pažintį su senųjų muzikos instrumentų skambesiu dalyviai ugdysis gebėjimą vertinti įvairias muzikinės kultūros apraiškas; tuo pačiu mokysis suvokti muziką kaip svarbią bendruomenės, tautos ir žmonijos kultūros dalį.
Kūrybiškumo kompetencija: įsitraukdami į muzikavimo patirtį, dalyviai mokysis drąsiai jai atsiverti, eksperimentuoti, atskleisti savo kūrybinį potencialą ir pasitelkti muzikavimą kaip įvairiapusiškai svarbią praktiką savo gyvenime.

Edukacinį užsiėmimą užsisakyti galite el. paštu [email protected] arba tel. +37067652172.

1-2 kl. mokiniams edukaciją rasite ir Kultūros pase.