Susipažinkime: Vasario 16-osios simboliai

  • Pilies g. 26, Vilnius
  • Trukmė 45 min.
  • Grupės dydis iki 30 asm.
  • 1-4 klasė
  • Priešmokyklinėms klasėms
  • Grupėms su gestų kalbos vertėjais
  • Turintiems judėjimo negalią
  • Edukacinė ekskursija
  • Kultūros pasas
  • 3 Eur

Kodėl ir kaip švenčiame Vasario 16-ąją? Ką reiškia sąvokos VALSTYBĖ, LAISVĖ, NEPRIKLAUSOMYBĖ ir SIGNATARAS? Keliaudami Signatarų namų ekspozicija ne tik geriau susipažinsime su šiomis sąvokomis, bet ir trumpam įsijausime į muziejininko vaidmenį – grupėse tyrinėsime vieno iš signatarų, Jono Basanavičiaus, autentiškus daiktus ir bandysime sužinoti, ką jie mums gali papasakoti apie šią, daugiau nei prieš 100 metų gyvenusią Lietuvos istorijos figūrą. Aplankysime autentiškas erdves, tarp kurių – Lietuvos Nepriklausomybės akto pasirašymo kambarys. Jūsų laukia linksmi žaidimai ir interaktyvios užduotys, kurios sukurs smagią ir įsimintiną apsilankymo muziejuje patirtį.
Užsiėmime ugdomos kompetencijos:
Pažinimo kompetencija ugdoma mokantis muziejaus ekspozicijoje atpažinti ir įvardinti Lietuvos simbolius, paaiškinti jų reikšmes. Mokiniai mokysis argumentuoti: atsakinės į paprastus klausimus ir bus skatinami pagrįsti savo nuomonę.
Pilietiškumo kompetencija ugdoma atpažįstant valstybingumo simbolius ir aptariant jų reikšmę. Kompetencija taip pat ugdoma supažindinant su valstybingumui reikšmingomis asmenybėmis (Jonas Basanavičius ir kiti signatarai) ir įvykiais (Vasario 16-oji).
Kultūrinė kompetencija ugdoma aptariant kiekvieno iš vaikų patirtį minint Vasario 16-ąją. Su kuo jiems asocijuojasi ši šventė? Dalinimasis asmenine patirtimi leis vaikams pasijusti kultūrinio reiškinio dalyviais, taip skatinant jų kultūrinę savimonę.

Informacija turintiems judėjimo negalią:
Muziejaus ekspozicija įrengta antrame ir trečiame aukštuose. Į juos galima pakilti liftu (plotis 90 cm), kurį rasite Signatarų namų kiemelyje. Dalis Signatarų namų ekspozicijos nėra pritaikyta judėjimo negalią turintiems asmenims (su vežimėliu galima patekti į 10 iš 16 muziejaus salių), bet pagrindinės ir svarbiausios erdvės, tokios kaip Nepriklausomybės Akto pasirašymo kambarys, yra pasiekiamos visiems. Ekskursijoje dalyvaujant žmonėms su judėjimo negalia, ji vyksta tam pritaikytose salėse. Muziejus įsikūręs istoriniame pastate, kurio vidaus suplanavimui būdinga nedideli pereinami kambariai. Įėjimų plotis – 110 cm. Maksimalus slenksčio aukštis – 5 cm. Sanitarinis mazgas yra pritaikytas judėjimo negalią turintiems žmonėms (įėjimo į WC plotis – 84 cm). Jį rasite antrame aukšte, šalia lifto.

Edukaciją užsisakyti galite el. p. [email protected] arba tel. +370 669 44148.

Edukaciją priešmokyklinukams bei 1-2 kl. mokiniams galite užsakyti ir per Kultūros pasą.