Tautos patriarchui – 173-eji. Patirtinė paskaita „Kaip gydė J. Basanavičius, o kaip gydome šiandien mes?“

  • 2024 11 23
  • 14 val.
  • Pilies g. 26, Vilnius
  • Renginys
  • Suaugusiems – 6 Eur

Pirkti bilietą

Modernios Lietuvos kūrėjas Jonas Basanavičius visų pirma buvo gydytojas, kuriam šalia valstybės reikalų rūpėjo ligų prevencija, žmonių sveikata ir higiena. Gydydamas savo pacientus, J. Basanavičius taikė to meto medicinos praktikas, naudojo įvairius prietaisus ir išrašinėjo vaistus. Kaip šias praktikas vertina šiuolaikiniai medikai? Kokie gydymo būdai vis dar taikomi, o kurie – neatpažįstamai pasikeitę?

Lapkričio 23 d. 14 val., švęsdami J. Basanavičiaus 173-ąjį gimtadienį, drauge su gydytoja anesteziologe-reanimatologe, lektore Gabriele Ledinauskiene analizuosime signataro medicininį palikimą ir sužinosime, kokius J. Basanavičiaus laikų medicinos pėdsakus galima aptikti šiuolaikinėse ligoninėse.

Patirtinės paskaitos metu bus galima apžiūrėti įprastai neeksponuojamas J. Basanavičiaus medicinines priemones, vaistus ir kitus su gydytojo profesija susijusius daiktus.

Dėmesio, vietų skaičius ribotas, būtina registracija: spausti čia.

Renginys nemokamas, tačiau jo dalyviai turi įsigyti muziejaus lankytojo bilietą. Tą galite padaryti kasoje prieš renginį arba internetu: spausti čia.

Kada? 2024 m. lapkričio 23 d. 14 val.

Trukmė: 1,5 val.

Kam skirta? Suaugusiesiems

Kur? Signatarų namuose (Pilies g. 26, Vilnius)

Renginio metu bus fotografuojama ir filmuojama. Nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti naudojami renginio viešinimui socialiniuose tinkluose, interneto svetainėse, spaudoje ir kt.