Interaktyvi ekskursija „Šifras „Laisvė“: užkoduok partizaninę žinutę!”

  • Įvairios datos (žr. aprašyme)
  • 14 val.
  • Pilies g. 26, Vilnius
  • Ekskursija
  • Suaugusiems – 8 Eur

Pirkti bilietą

Lietuvos nacionalinio muziejaus Signatarų namuose pristatomas unikalus autentiškas dokumentas – 1949 metų vasario 16-osios Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio Tarybos Deklaracija – vienas iš pamatinių šiuolaikinės modernios Lietuvos valstybės dokumentų.

Kviečiame kartu atverti duris į paslaptingą partizaninio karo pasaulį ir atskleisti, kas slepiasi po šifru „Laisvė“. Būtent Vyriausioji partizanų vadovybė, kurios priešakyje stovėjo prt. gen. Jonas Žemaitis-Vytautas, nuo 1948 m. rudens buvo šifruojama raide L arba žodžiu Laisvė. 2024-ieji – jubiliejiniai J. Žemaičio metai (1909–1954), tad prisimindami jo asmenybę, prasmingai kalbėsime apie laisvės kovų istoriją. Kartu su partizanų istorijos tyrėja dr. Aiste Petrauskiene parengto užsiėmimo metu pažvelgsime į partizaninį karą kiek kitokiu nei įprasta žvilgsniu, pasinersime į laisvės kovotojų „virtuvę“.

Užsiėmimo metu susipažinsite su archyviniais partizanų dokumentais, praktiškai išbandysite vieną iš partizanų naudotų šifrų ir kartu turėsite progą aplankyti Signatarų namų ekspoziciją.

Kada? 2024 m. lapkričio 9, 10, 16, 17 d. 14 val.
Trukmė 1h
Grupės dydis iki 20 asm.
Kam skirta? Suaugusiems
Kiek? Suaugusiems – 8 Eur