Diskusija „Jei partizanų karas būtų pasibaigęs kitaip? Kovotojų planai ir vizijos būsimai Lietuvai“

  • 2024 09 25
  • 18 val.
  • Arsenalo g. 1, Vilnius
  • Renginys
  • Nemokamai

Pilininko name prasideda alternatyvių istorijų diskusijų ciklas! Šių diskusijų tikslas – kūrybiškai permąstyti esminius Lietuvos istorijos įvykius ir svarstyti apie skirtingas mūsų valstybės raidos kryptis.

Praėjusioje diskusijoje Pilininko name kalbėjome apie Valstybės pažangos strategiją „Lietuva 2050“. Visgi apie mūsų valstybės pažangos viziją svarstė ne tik šiuolaikiniai mokslininkai, menininkai, visuomenininkai bei verslininkai, bet ir partizanai.

Partizanų ginkluotos kovos atminimas tapo lietuvių savimonės dalimi ir svarbiu instrumentu tautinio, valstybinio tapatumo kūrimui, plėtojimui bei išlaikymui. Pasipriešinimo dalyviai iškėlė ir vadovavosi tautiškumo, krikščioniškos moralės, demokratijos, žmogaus teisių bei laisvių, nepriklausomybės ir valstybingumo vertybėmis, kurių nemaža dalis išliko pagrindinėmis ir šiuolaikinėje visuomenėje.

Kokia buvo Lietuvos partizanų ateities valstybės vizija? Kaip atrodytų Lietuvos politinė raida, jeigu partizanų karas būtų pasibaigęs kitaip? Apie tai diskutuos istorikai dr. Mindaugas Pocius ir dr. Marius Ėmužis. Diskusiją moderuos dr. Norbertas Černiauskas.

Kur? Pilininko name, Arsenalo g. 1 Vilniuje

Kada? Rugsėjo 25 d. 18h

Renginys nemokamas